kachlová kamna s/bez výměníku? pro 1 patro RD : diskuze

no image
Autor: verka.cermakova
03. 10. 2011, 15:54:12
kachlová kamna s/bez výměníku? pro 1 patro RD

Dobrý den, nevíme si rady s výběrem kachlových kamen, které bychom rádi umístili do obýváku RD, kde se v 1.patře nachází 2+kk o celkové ploše asi 40m, místnosti průchozí do tvaru „L“, kamna by byly uprostřed těchto místností. Nejdříve jsme uvažovali jen o kamnech bez výměníku ale pak nás napadlo napojit kamna na topný okruh (topíme kotlem na uhlí ve sklepě, v pokojích máme radiátory) a teplou vodou z kachlových kamen temperovat přízemí, kde se přes zimu nebydlí. Přízemí, které potřebujeme přes zimu temperovat je velké asi 60m2. Dům (zastavěná plocha asi 90m) není zateplený, obvodové zdivo 30, v přízemí okna špaletová, 30 let stará zanedbaná, 1.patro nová okna s 3-sklem. Nevíme jaký výkon kamen zvolit a jaké technologické řešení. Děkujeme za odpověď.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
04. 10. 2011, 08:29:10
Re: kachlová kamna s/bez výměníku? pro 1 patro RD

Dobrý den, celá problematika je složitější. Vzhledem k rozsahu a závažnosti si myslím, že není vhodné ji řešit na dílku po netu .
Pokud bych byl na Vašem místě, kontaktoval bych topenářskou firmu v místě bydliště a celou problematiku konzultoval s odborníkem na místě. On dle stavu budovy a skutečných tepelných ztrát rozhodne o optimálním řešení. A hlavně ponese garanci bezpečného a funkčního zapojení okruhu.
Pokud budete znát tepelné ztráty objektu, s výběrem kamen Vám rád pomohu.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.