Kamna GRAND MAX PLUS 11 s výměníkem - tah komína : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
16. 09. 2011, 06:34:06
Kamna GRAND MAX PLUS 11 s výměníkem - tah komína

Dobrý den mám zájem o kamna GRAND MAX PLUS 11 s výměníkem, slyšel jsem že dosti kouří mám komin 190 mm x 190 mm výška 6,5m. Co mi doporučíte děkuji.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
16. 09. 2011, 06:34:47
Re: Kamna GRAND MAX PLUS 11 s výměníkem - tah komína

Dobrý den, děkujeme za zájem o námi nabízené výrobky.
Nejprve se musím zastat kamen. V drtivé většině se nejedná o problém kamen jako takových ( a to platí nejenom pro kamna GRAND MAX PLUS, ale pro všechna krbová kamna všeobecně), ale chyba bývá často na straně uživatele. Kamna je potřeba provozovat v souladu s návodem. Tzn. dodržet předepsaný tah komína, používat kvalitní palivo ( suché – max 20% vlhkosti = 2 roky skladované), provozovat kamna na horní výkonové hranici, přikládat předepsaným způsobem až po vyhoření paliva atd. Důležité je správné zapojení a dimnezování teplovodního výměníku. Kouření kamen do místnosti může způsobit také například schodiště, které Vám vytvoří falešný tah. Nebo třeba odsávač par, který vytvoří v místnosti podtlak. Těch aspektů ve více. Topení v kamnech není věda, ale je potřeba dodržet určité zásady.

Ve Vašem případě, kdy máte komín 19×19 cm bych doporučil kontaktovat nejprve kominickou firmu, která komín zkontroluje a doporučí řešení. Z mého pohledu předpokládám, že vám doporučí komín vyvložkovat. Stávající rozměry se budou dlouho rozehřívat a bude vysoké riziko dehtování v komíně. Studený komín přišpívá k roziku kouření kamen do místnosti.

Doporučuji také před nákupem kamen kontaktovat topánače, ketrý Vám potvrdí, že Vámi zvolený výkon kamen je správný.
V případě dalších dotazů, napište

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.