Krbová kamna ABX GRONLAND - volba : diskuze

no image
Autor: Vas dotaz
24. 03. 2011, 06:01:35
Krbová kamna ABX GRONLAND - volba

Dobrý den, máme od Vás vybraná kamna Grönland 4673–6 a potřebovali by jsme vědět, jestli jsou v hodná pro náš dům. Vypočtená tepelná ztráta je cca 4kW. Podlahová plocha obytných místností je 50m2. Celková 80m2.Výška místností je 2,5m. Výška komína je 6m.Výška od capouchu, který je projektován 1,7m nad zemí a ještě se dá snížit dle kamen je 4,4m. Dále bude přiveden ke kamnům podlahou vzduch z exteriéru. Jsou tyto kamna vhodná? Nebo by jste nám poradili jiný typ?


Děkuji.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
24. 03. 2011, 06:02:31
Re: Krbová kamna ABX GRONLAND - volba

Dobrý den, děkujeme za zájem o naše služby.

Pokud máte tepelné ztráty 4 kw, optimální by byla krbová kamna s výkonem 4 kW. Kamna s takto nízkým jmenovitým výkonem se nevyrábějí. Nejmenší jsou s výkonem 5 kW – Thorma Strasbourg, Gent nebo něco od firmy ABX s indexem 4 nebo 5 ( Polar 4, PORI 5 apod). Koupí kamen s vysokým výkonem se může ( bude) stávat, že budete kamna škrtit na nízkém výkonu, což povede k tomu, že kamna budou dehtovat a bude se Vám černat sklo. Čím menší kamna koupíte, tím lepší pro Vás.

Vhodnost komínu doporučuji zkonzultovat s kominickou firmou. Dle normy by měla být účinná výška minimálně 5 metrů, ale možná by to mohlo fungovat. Konečné slovo by měli mít kominíci.

Přeji hezký den

Petr Vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.