Je nutná akumulační nádrž ? : diskuze

no image
Autor: Vá.Vy
19. 11. 2014, 20:54:31
Je nutná akumulační nádrž ?

Dobrý den, prosím o radu. Máme starý zateplený dům 480 m3 z toho místnost ,kde bude krbová vložka, má velikost 105 m3 a je v ní podlahové vytápění.Na rozvod topení chceme napojit krbovou vložku s teplovodním výměníkem a také na kombinovaný bojler 160l.Komín je vyzděný hranatou cihlovou komínovkou 18×18 (stará verze), výška komínu od zaústění krbu do komína je plus-mínus 5 m.Vyústění kouřovodu z krbu musí být maximálně o průměru 180mm, jinak bych se do komína nenapojil. Největší problém je akumulační nádrž, na ní totiž nemám opravdu nikde místo. Lze napojit vložku na topný systém bez akumulační nádrže ? Kolik kW má mít krbová vložka ?

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
20. 11. 2014, 08:21:16
Re: Je nutná akumulační nádrž ?

Dobrý den, v otázce zapojení krbové vložky s výměníkem doporučji kontaktovat odbornou topenářskou firmu v místě realizace.
Nebyl jsem na místě – mohu proto pouze odhadovat : předpokládám nutnost vyvložkování komína – nejprve bych si pozval kominíka a celou situaci konzultoval s ním.

Všeobecně – topidlo s výměníkem je možno zapojit přímo do radiátorů. Velikostně musí topidlo odpovídat tepelným ztrátám objektu. Opět Vás odkážu na odbornou topenářskou firmu.

Petr vávra
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.