Re: Re: výběr krbových kamen : diskuze

no image
Autor: Iva.Ma
07. 04. 2014, 12:04:06
Re: Re: výběr krbových kamen

Dobrý den, děkuji za odpověď. Už měsíc listuji v internetu a také je mým favoritem Artic 12 s plotnou. Dalším favoritem jsou kachlová kamna Nordic /Dorella, Liberty, Fiorella/. A nevím, čemu dát přednost, mají kachlová kamna nějaké přednosti? Prosím co byste mi doporučil?
Moc děkuji za odpověď.
Ivana Matoušková

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
07. 04. 2014, 12:51:33
Re: Re: Re: výběr krbových kamen

Dobrý den, paní Matoušková, pokusím se v krátkosti charakterizovat jednotlivá kamna.

Haas+sohn Arktic 12 s plotnou – jedná se o kamna tvořená ocelovým skeletem ( tělem), ohniště je vyloženo šamotem, takže se oheň nedostane na vlastní tělo kamen. Rošt je pevný, litinový. Česká výroba.
Za výhodu považuji boční přikládání ( pouze z jedné strany). Šamot může mít výhodu i nevýhodu – nevýhoda : po čase je nutno šamoty vyměnit – cena cca 1000 kč za celé ohniště. Výhoda – šamot výrazně akumuluje teplo: stabilizuje hoření.

Kamna od italské firmy La nordica jsou všeobecně charakterizována kombinací litiny a keramiky.
Bytelná dvouplášťová kamna mají vnitřní korpus z pozinkované oceli. Tato ochrana zcela vylučuje reznutí a řadí je v tomto směru mezi nezničitelné. Uvnitř jsou vložené na sebe jednotlivé litinové desky vyplňující celý spalovací prostor. Vnitřní vroubkování litiny má vliv na hoření a zamezuje praskání. Otočný litinový rošt a popelník umožňují dlouhodobé topení bez vyhasnutí.V horní části ohniště, před výstupem do komína jsou vloženy dva deflektory. Ty mají za úkol jednak omezit plameny do komína ale i zlepšit průběh dohoření plynů ze dřeva. Pro dobrou stabilitu je podstavec vyroben z litiny, tak jako plotna. Kolem takto vytvořené spalovací komory je vytvořena vzduchová štěrbina. Zde se chladný vzduch od podlahy průchodem mezi horkými stěnami ohřívá a vystupuje nahoře u plotny.

Litina má tu výhodu, že “ je věčná “ – za předpokladu, že ji nepřetopíte, nebo jinak neodborným provozováním nezničíte. Za nevýhodu považuji její malou akumulaci – litina teplo snadno propustí skrz.

Kamna je potřeba volit dle výkonu , designu a ceny. Ve Vašem případě – pokud máte cca 100 m3 bych se přikláněl k něčemu menšímu – s výkonem kolem 5 kW. Spíše bych se přiklonil k modelům Nordica. Než Dorella – zvolil bych raději novější model Gemma – s modernější konstrukcí a vyšší účinností.

Aby plotna ohřívala, je potřeba topit . Obávám se, že u modelu Arktic 12 by docházelo k přetápění místnosti.
Přeji hezký den

Petr Vávra

 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

no image
Autor: Iva.Ma
07. 04. 2014, 13:59:57
Re: Re: Re: Re: výběr krbových kamen

Ještě jednou dobrý den, pane Vávro dovolím si ještě jednu poslední otázku. Po vaší odpovědi jsem se rozhodla pro kamna kachlová. Ty Gemma se mi líbí. Zaujaly mě také ABX Olympic a Haas Sohn Manta. Je mezi nimi rozdíl a které byste vybral vy?
Omlouvám se pokud jsou mé otázky hloupé, ale chtěla bych vybrat v rámci možností to nejlepší.
Moc díkiy
Ivana Matoušková

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
08. 04. 2014, 07:18:28
Re: Re: Re: Re: Re: výběr krbových kamen

Dobrý den, vidím, že plotnu jste už oželela. …


Krbová kachlová kamna Haas+Sohn Manta jsou novinkou 2014. Očekávaný příchod do prodeje je srpen 2014. Nevím, v jakém časovém horizontu plánujete kamna koupit.

Mně osobně se kamna ABX Olympia K líbí velmi. Výkonově jsou na horní hranici použitelnosti.

Pokud se týká kvality, ABX , Haas+Sohn, ale i ostatní nabízené značky jsou bez problémů.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.