Krbová kamna s výměníkem do malého domku : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
18. 11. 2013, 09:43:36
Krbová kamna s výměníkem do malého domku

Dobrý den.

Budu stavět malý RD který hodlám vytápět krbovými kamny. jelikož se bude jednat prakticky o větší chatu (cca 7×8m s podkrovím) tak se snažím najít co nejednoduší řešení. Jelikož jsem na Vašich stránkách nenašel možnost řazení dle výkonu výměníku tak bych se rád na pár věcí zeptal.
 – kamna budou s výměníkem na který bude připojen 1–2 radiátory (koupelna, možná dílna). Dělají se kamna s takto malým výkonem do výměníku?
 – jelikož hledám co nejednoduší řešení tak bych se rád vyhnul použití čerpadla a vychlazovací smyčky. Jsou nějaká kamna která by měla výměník umístěný ve spodní části kamen a voda by tak mohla cirkulovat samovolně bez použití čerpadla?
 – jsou kamna kde by bylo možné nějakou klapkou regulovat výkon do výměníku? Jsem zvyklí spíše na nižší teploty v místnosti a proto na jaře a na podzim by mi stačilo jen občas přitopit v hlavní místnosti a zbytečně netopit v ostatních místnostech s radiátory.
 – limit jsem si dal 20 000 Kč. Zda budou obyčejná plechová nebo kachlová není až tak podstatné vzhledem k tomu, že co jsem viděl „kachlová“ kamna u známého tak se jedná prakticky jen o dutou imitaci kachlového obložení která nemá prakticky žádnou akumulační schopnost. Částka 20 000Kč není finální a pokud bych narazil na kamna o kterých bych si myslel, že se vyplatí něco připlatit tak bych tak učinil.


Předem děkuji.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
18. 11. 2013, 09:44:06
Re: Krbová kamna s výměníkem do malého domku

Dobrý den.
Pokud je domek ve stadiu výstavby, doporučil bych způsob vytápění konzultovat s projektantem. Krbová kamna jako taková jsou primárně konstruována jako záložní zdroj tepla – pro občasné přitápění. Některé modely mají uvedenu možnost trvalého provozu. ( otázkou zůstává, kdo bude v noci přikládat .....). Lidé jsou různí, někdo topí denně od dětství a nevadí mu to, jiný má velké oči, ale po měsíci topení zjistí, že spálil hodně dřeva, je to fyzicky náročné, práší se a najde si spoustu důvodů, proč topit pouze na Vánoce. … Tím chci naznačit, že druhý zdroj tepla je vhodný.

Kamna s výměníkem by měl zapojovat topenář – dimenzovat je potřeba dle tepelných ztrát objektu. Nejmenší kamna s výměníkem v naší nabídce mají výkon 4 + 4 kW. možná bych zvážil možnost akumulační nádoby.
Topenář Vám odpoví přesně na podmínky provozu teplovodního okruhu bez čerpadla – podle mých informací je potřeba mít výstup minimálně 5/4” . Výkon výměník regulujete intenzitou topení.

20.000 kč je celkem dost – na kamna s výměníkem. Ale je otázkou ,zda nezvolit ( třeba ) elektrické topení do radiátorů a kamna bez výměníku.

Doporučuji konzultovat v odborníkem na topení v místě realizace.
Přeji hezký den / Best regards

Petr Vávra
+420 777 079 331
 www.krbova-kamna.com

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.