Kamna Haas+Sohn s vým. - topení při výpadku proudu : diskuze

no image
Autor: Váš dotaz
12. 06. 2013, 12:13:13
Kamna Haas+Sohn s vým. - topení při výpadku proudu

Dobrý den,

budeme osazovat komínovou vložku a musíme se rozhodnout, která krbová kamna s ohledem na výšku osy zadního kouřovodu. Váháme mezi Mantovou s výměníkem nebo Trino s výměníkem (3,3 – 10,4 kW) – odsouhlaseno topenáři i krbařem… Parametry mají stejné, ale nevíme, jestli je u nich odnímatelný výměník a jak je to s vychlazovací smyčkou. Pokud vypadne elektřina – nemůžeme pak topit? Vzhledem k tomu, že druhý zdroj bude elektrokotel, jsme pak bez topení. Můžete prosím poradit řešení a která kamna z těchto dvou mají jaké výhody? Popřípadě máte-li v prodeji rohová krbová kamna s výměníkem s tímto výkonem a možností topení při výpadku elektřiny…

Velmi Vám děkuji za odpověď
'Odkaz'
'Odkaz' ssohn-boras-s-vymenikem-antracit

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Kam.Ob
Autor: Kam.Ob
12. 06. 2013, 12:14:00
Re: Kamna Haas+Sohn s vým. - topení při výpadku proudu

Dobrý den,

krbová kamna Haas+Sohn Boras s výměníkem ani Haas+Sohn Trino s výměníkem nemají odnímatelný výměník. Nelze je tedy provozovat bez napojení na radiátory. Vychlazovací smyčku k těmto kamnům výrobce nenabízí. Možnost jejího dokoupení je např. u krbových kamen Haas+Sohn Grand Max Plus 11 s výměníkem, Nivala s výměníkem – výkon do výměníku je však 11.1kW nebo kachlových kamen Haas+Sohn Treviso s výměníkem – výkon do výměníku 5.7kW. Případně modely kachlových kamen HAAS+SOHN EBOLI a EMPOLI.
Zabezpečení proti výpadku elektrického proudu je nutno vyřešit jiným způsobem (záložní zdroj, třícestný ventil,…). Nejvhodnější řešení Vám navrhne odborná topenářská firma, která musí kamna s výměníkem zapojovat.
Pokud bych se měla vyjádřit k výhodám, za přednost u kamen Haas+Sohn Trino s výměníkem s označením AL (http://www.krbova-kamna.com/…akota-p.html) považuji právě přívod externího vzduchu. Ten je přiváděn zvenčí. V místnosti, ve které jsou kamna umístěna není nutné tedy tak často větrat. Přívod však nesmí být delší než 5m, přičemž každé koleno zkracuje tuto vzdálenost o 1m. Tato kamna navíc splňují podmínky provozu od roku 2018.
Rohová kamna s výměníkem s podobnými parametry Vám bohužel neumím nabídnout.
V případě, že jsou u vás výpadky elektrického proudu časté a dlouhé, zcela jednoznačně doporučuji koupit krbová kamna bez výměníku.
V případě dalších dotazů nás, prosím, opět kontaktujte.

Přeji pěkný den


Dagmar Figallová
obchodní asistentka

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.