krbová kamna Prity-nahřívací smyčka : diskuze

no image
Autor: Zde.Vo
08. 10. 2012, 09:05:45
krbová kamna Prity-nahřívací smyčka

Dobrý den,

zakoupili jsme si Vaše krbová kamna Prity WD W29. O víkendu by nám je měl topenář zapojit. Pročítali jsme zde diskuzní forum a nalezli Vše informace o tom, že je potřeba tato kamna provozovat s tzv.nahřívací smyčkou. Když jsme se o tom bavili s topenářskou firmou, řekli nám, že nevědí přesně, co je tím myšleno. Ochlazovací smyčka, u té že vědí co a jak, ale požádali nás, abychom zjisili podrobnosti o zapojení tzv. nahřívací smyčky. Proto bychom Vás chtěli požádat, zda byste nám nemohl popsat jakým způsobem by měla být u těchto krbových kamen nahřívací smyčka provedena, případně pokud byste měl nějaký plánek zapojení této smyčky případně fotografii, byli bychom velmi rádi pokud byste nám je mohl zaslat na náš email jirar@seznam.cz. Předem Vám velice děkujeme

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
12. 10. 2012, 04:41:45
Re: krbová kamna Prity-nahřívací smyčka

Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď. Váš dotaz jsem bohužel přehlídl.
Nahřívací smyčka ( někdo ji označuje jako krátká smyčka) slouží k tomu, aby byla zabezpečena konstantní teplota na zpátečce. Je to propojení teplé a studené větve hned u kamen. Čidlo na studené větvi vyhodnocuje teplotu a pokud je nižší, než je nastaveno , otevře ventil a připustí teplou vodu z teplé větve. Když zatápíte, nahřeje se nejprve voda ve výměníku a teprve otom se postupně pust do okruhu. Tím se zabrání teplotním rázům ve výměníku.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.