krbová kamna PRITY WD W24 s výměníkem : diskuze

no image
Autor: Zde.Vo
04. 10. 2012, 09:31:54
krbová kamna PRITY WD W24 s výměníkem

Dobrý den, uvažujeme o koupi vašich krbových kamen s výměníkem – Prity WD W24. Pročítali jsme zde diskuzi kde uvádíte, že je doporučeno používat uvedená krbová kamna na 70–80% výkonu jinak se snižuje životnost kamen. Chtěli bychom se zeptat, jakým způsobem bychom měli uvedený 70–80% výkon udržovat-jsou za tímto účelem krbová kamna vybavena nějakým ukazatelem, nebo musí případně nějaký měřák nainstalovat topenář při montáži krbových kamen na otopnou soustavu, a nebo je to jen na odhadu jakým způsobem přikládat ? Předem děkujeme za informaci

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Admin
Autor: Admin
04. 10. 2012, 14:36:05
Re: krbová kamna PRITY WD W24 s výměníkem

Dobrý den,
krbová kamna s výměníkem Prity WD W24 mají maximální výkon do výměníku 24 kW a mají uveden i jmenovitý výkon výměníku – 18 kW. V tomto případě to odpovídá nějakým cca 75% max. výkonu. Topenář by Vám měl dimenzovat okruh na výkon 18kW do výměníku ( tzn. pokud budete topit přimo do radiátorů , nikoli přes akumulační nádrž, měly by být výkon radiátorů cca 18kW s uvažováním ztrát v trubkách) – ale to bude topenář vědět.

Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.