Anna vs. ABX Pori10 aqua : diskuze

no image
Autor: Jindra
10. 06. 2011, 07:05:49
Anna vs. ABX Pori10 aqua

Dobrý den. V bytě mám 4 radiátory o celkovém výkonu 6713 W + bojler na teplou vodu cca 2000 W. Místnost, kde budou kamna, má ztrátu 2600 W. V m2 je to 106 m2 + bojler do vody a 46 m2 do vzduchu. (Ovšem místnost s kamny je velmi chladná, i v létě je tam jen kolem 20 °C, v zimě ne víc než 17 °C, takže přetopení se moc nebojím.)
Nyní prosím radu:
1/ Jaká kamna (výkonově) jsou podle vás pro mně vhodná?
2/ Uvažoval jsem o Novapack Anna, nebo ABX Pori 10. Není jejich výkon pro mně moc silný? Všude čtu, že je lépe slabší kamna, nerad bych je pak dusil. Ale tyto kamna zase mají jako jedny z mála vhodný poměr vzduch-voda.
3/ Chtěl bych externí přívod vzduchu, Anna ho nemají. Myslíte, že se na ně dá svépomocí nějak přidělat příruba? Myslím, jestli je to konstrukčně možné?
Děkuji.

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

admin
Autor: admin
10. 06. 2011, 14:07:22
Re: Anna vs. ABX Pori10 aqua

Dobrý den, děkuji za dotaz.
Doporučuji kontaktovat topenáře, který to bude instalovat a požádat jej o doporučení. Dle místních dipsozic by měl rozhodnout.

Mně jsou bližší ( hlavně designově) kamna ABX PORI ( ISLAND, případně POLAR – u modelu Polar je možno zvolit i výkonově silnější POLAR 12 AQUA).
Aby kamna ( a zvláště s výměníkem ) správně pracovala, je nutno topit naplno. Škrcení kamen na nižším výkonu znamená dehtování, špinění skla a snížení účinnosti.
Externí přívod vzduchu je vhodný u nemovitostí s plastovými okny. Pokud zvolíte kamna bez možnosti externího přívodu spalovacího vzduchu, je možno tento handicap obejít tak, že spalovací vzduch přivedete pod kamna a ovládáte jej na mřížce na potrubí ( otevřeno / zavřeno). Nevýhodu je , že není možno hermeticky uzavřít a větráte i tehdy, když netopíte.
Nemyslím si, že by bylo možno jej svépomocí dodělat – konstrukce to neumožňuje.
Petr vávra

Reagovat na příspěvky lze po přihlášení

Domluvte si s námi schůzku.

Přijďte k nám na prodejnu, kde jsou napojena jak klasická, tak i peletová kamna a to i ve verzi s výměníkem a AKU nádobou.

Najdete nás v Oprechticích u Ostravy.

Provozní doba prodejny: Po - Čt 8:30 - 15:00
Pá zavřeno, eshop v provozu

TOPlist
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.